Over mij

JOWA-4653-Anneke (2)

Al heel jong werd ik gegrepen door het fotografievirus. Tot het digitale tijdperk fotografeerde ik met spiegelreflexcamera’s, maar mijn fotografie beperkte zich tot vakanties en dergelijke.

In 2003 mijn eerste digitale compact camera gekocht. Al snel volgde mijn eerste Canon digitale spiegelreflex, de 350D. Daarna de 50D en de 60D en tegenwoordig ben ik de trotse bezitter van de
5DMIII en de 7D MII .

Ik ben vanaf 2009 fotografiecursussen en workshops gaan volgen.
Workshops en Masterclasses volg ik nog steeds omdat fotografie een hobby is waar je je constant in blijft ontwikkelen. De Masterclasses volg ik bij Johan van de Watering, mijn inspirator op natuurfotografiegebied, waar ik heel veel van geleerd heb.

Mijn voorkeur gaat uit naar natuur- en dierenfotografie. Ik ben dolgraag in de natuur en geniet van alles wat ik zie en wat ik hoor. En als je dat dan ook nog kunt combineren met het maken van mooie beelden, dan kan een dag niet meer stuk.
Vanaf februari 2017 volg ik vogelcursussen. Ik ben nòg meer in de natuur en probeer de vogels te herkennen aan hun zang en natuurlijk aan hun uiterlijk. Een heel leuke hobby en mooi te combineren met de fotografie.

Ik ben van 2011 tot 2015 lid geweest van de DAF (Dordtse Amateur Fotografen), waar ik veel geleerd heb. Omdat mijn hart ligt bij de natuurfotografie ben ik sinds 2014 lid van de fotowerkgroep van het IVN Mark&Donge en vanaf juli 2015 van de NFD (Natuur Fotografen Drechtsteden). Op 1 december 2015 hebben we met een aantal fotovrienden de fotoclub VIK opgericht die maandelijks foto-uitstapjes maakt.

Sinds het schooljaar 2017 2018 ben ik locatieleider van de John F. Kennedyschool, locatie Bosstraat/Crabbehof. Weer een nieuwe uitdaging.